Mazkaloriju saldējums - rabarberu sorbets

Sorbets ir saldējuma radinieks, sasaldēta sula vai kāds cits saldināts dzēriens. Rūpējoties par figūru, tā ir ideāla izvēle. Maz kaloriju, gards un atsvaidzinošs. 

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sastāvdaļas

  • 500g rabarberi,
  • ap 2-3 ēd.k cukurs,
  • 1 ēd.k ūdens
     

Pagatavošana
Nomizojam, sagriežam mazos gabaliņos rabarberus, liekam katliņā, pieberam cukuru un pielejam ūdeni, uzliekam vāku un vāram, ik pa laikam apmaisot. Vāram, līdz rabarberi jau sāk šķīst ārā. Tad atdzesējam un sablenderējam.

Liekam saldētavā uz 5 stundām, ik pa stundai ar putojamo slotiņu izmaisām.
Un tad ķeramies pie ēšanas!
Teikšu, ka nesasaldēts ļoti labi kā ievārījums pie pankūkām vai uz bulciņām, tortēm. Ļoti garšīgs!

Reklāma
Reklāma


 

Sastāvdaļas

  • Rabarberi
  • Cukurs
  • Ūdens