Rabarberu kēksiņi
Precizējums sastāvdaļām: 1 glāze skābais krējums vai kefīrs, vai
jogurts; 1-1,5 glāzes milti; 1 glāze mannā; 1 glāze cukurs (var arī
vairāk, ja garšo saldāks); 1 ēd.k medus, 40g sviests/margarīns; 1
glāze sīki sagriezti rabarberi; 1/2 glāze uz smalkās rīves sarīvēti
burkāni, 3 olas; 1 tēj.k cepamais pulveris vai 1/2 tēj.k soda.
Pagatavošana:
Krējumam/jogurtam/kefīram (ko nu izvēlamies), pievienojam mannā un
izmaisām, atstājam uz 1 stundu, lai uzbriest. Olu baltumus atdalām
no dzeltenumiem. Baltumus putojam stingrās putās ar pusi cukura,
tad putojam olas dzeltenumus ar otru pusi cukura, līdz tie kļūst
gaiši. Izkausējam sviestu/margarīnu, pievienojam medu un izmaisām,
līdz vienadabīgai masai.
Atdzesētu medus - sviesta maisījumu pievienojam olas dzeltenumiem
un saputojam, tad pievienojam uzbriedušo mannā, saputojam, tad
saputotos olas baltumus - saputojam. Miltus sajaucam ar cepamo
pulveri vai sodu, iemaisām mīklā, pievienojam burkānus un
rabarberus. Izmaisām. Lejam pa formiņām un cepam ap 180 grādiem 40
minūtes. Līdz kēksini kļuvuši brūni.
Gatavos keksiņus atdzesējam un izņemam no formiņām, ja ir papīra
formiņas, tad siltas būs grūti dabūt arā, bet aukstas - ļoti
vienkārši.
Sastāvdaļas
- Manna - 1.glāze
- Skābais krējums/jogurts/kefīrs - 1 .glāze
- Olas - 3.olas
- Medus - 1.ēd.k.
- Cukurs - 1.glāze
- Rabarberi - 1.glāze
- Burkāni - 1/2.glāze
- Soda/cepamais pulveris - 1.tējk.
- Milti - 1 - 1 1/2.glāze