Rabarberu kēksiņi

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Precizējums sastāvdaļām: 1 glāze skābais krējums vai kefīrs, vai jogurts; 1-1,5 glāzes milti; 1 glāze mannā; 1 glāze cukurs (var arī vairāk, ja garšo saldāks); 1 ēd.k medus, 40g sviests/margarīns; 1 glāze sīki sagriezti rabarberi; 1/2 glāze uz smalkās rīves sarīvēti burkāni, 3 olas; 1 tēj.k cepamais pulveris vai 1/2 tēj.k soda.
Pagatavošana:
Krējumam/jogurtam/kefīram (ko nu izvēlamies), pievienojam mannā un izmaisām, atstājam uz 1 stundu, lai uzbriest. Olu baltumus atdalām no dzeltenumiem. Baltumus putojam stingrās putās ar pusi cukura, tad putojam olas dzeltenumus ar otru pusi cukura, līdz tie kļūst gaiši. Izkausējam sviestu/margarīnu, pievienojam medu un izmaisām, līdz vienadabīgai masai.

Atdzesētu medus - sviesta maisījumu pievienojam olas dzeltenumiem un saputojam, tad pievienojam uzbriedušo mannā, saputojam, tad saputotos olas baltumus - saputojam. Miltus sajaucam ar cepamo pulveri vai sodu, iemaisām mīklā, pievienojam burkānus un rabarberus. Izmaisām. Lejam pa formiņām un cepam ap 180 grādiem 40 minūtes. Līdz kēksini kļuvuši brūni.


Gatavos keksiņus atdzesējam un izņemam no formiņām, ja ir papīra formiņas, tad siltas būs grūti dabūt arā, bet aukstas - ļoti vienkārši.





 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Manna - 1.glāze
  • Skābais krējums/jogurts/kefīrs - 1 .glāze
  • Olas - 3.olas
  • Medus - 1.ēd.k.
  • Cukurs - 1.glāze
  • Rabarberi - 1.glāze
  • Burkāni - 1/2.glāze
  • Soda/cepamais pulveris - 1.tējk.
  • Milti - 1 - 1 1/2.glāze