Maizes torte
Šī torte ir garšīga, veselīga un lielisks veids, ka izmantot pāri palikušu maizi.
Bumbieru vietā var izmantot rozīnes un ciedru riekstus, vai arī jebkādus citus augļus vai ogas.
Maizi izmērcē pienā. Karstā pienā tā izmirks ātrāk. Pievieno olas, kakao, cukuru un nomizotus, gabaliņos sagrieztus bumbierus. Visu samīca mīklā un ne pārāk biezā kārtā ieklāj četrkantainā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Virsū liek sviesta piciņas, uzkaisa nedaudz cukura un cep 180 grādos karstā krāsnī 45 minūtes.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve. - Jumava, 2011
Sastāvdaļas
- Piens - 1/2.l
- Olas - 2.gab
- Kakao pulveris - 4.ēd.k.
- Cukurs - 6.ēd.k.
- Bumbieri - 2.gab
- Sviests