Rabarberu pudiņš ar putukrējumu
Svaigas ogas un augļi, rupjmaize un saldais krējums.
Sastāvdaļas
- rupjmaizes rīvmaize - 200.g
- Rabarberi - 300.g
- Sviests - 80.g
- Cukurs - 80.g
- Kanēlis - 1.ēd.k.
- Manna - 2.ēd.k.
- Putukrējums
- Ogas
Pagatavošana
4 personām
Nomizotiem un mazos gabaliņos sagrieztiem rabarberiem pievieno sarīvēto rupjmaizi, kas sajaukta ar cukuru un kanēli. Masai pievieno sviestu un mannas putraimus, visu samaisa un liek ietaukotā cepamajā formiņā. Cep 160 grādos apmēram 25 minūtes. Pasniedz ar rabarberu un zemeņu piedevām.
Pudiņš lieliski garšos ar svaigi sakultu putukrējumu, kas rotāts ar sezonas ogām.
Recepte: žurnāls Mūsmājas 2010/jūlijs