Gardā biezpiena kūka ar svaigām zemenēm
Vasarai piestāv zemeņu kūkas baudīšana.
Sastāvdaļas
- Biezpiens – 600 g
- Olas – 10 gab
- Cukurs – 150 g
- Cepumi “Selga” – 2 paciņas
- Sviests – 1 paciņa
- Sarīvēta citrona miziņa – 2 tējk.
- Vaniļas cukurs – 2 tējk.
- Saldais krējums – 200 g
- Zemenes – 600 g
- Želatīns – 30 g
- Kakao – 2 ēd. k.
Gatavošana
- Sasmalcina cepumus un kopā ar sviestu silda uz pannas, līdz jūtams viegls, salds aromāts, tad pievieno vaniļas cukuru un kakao.
- Gatavo masu liek tortes formā.
- Biezpienu izberž caur sietu, olu dzeltenumus saputo ar cukuru, līdz veidojas gaiši dzeltena masa.
- Biezpiena–olu masai pievieno saputoto saldo krējumu ar sasmalcinātu citrona miziņu un gabaliņos sagrieztas zemenes.
- Visu rūpīgi samaisa un pievieno masai ūdens peldē izkausētu želatīnu.
- Gatavo masu lej formā, kur jau ir kūkas pamatne, un liek ledusskapī sastingt.
Kūku var papildināt ar vaniļas mērci un svaigām ogām.
Recepte: žurnāls Mūsmājas