Apsarmojušās ogas

Šādi pagatavotas ogas ir ideāls un oriģināls saldēdiens. Tās var izmantot arī galda dekoram vai tortes garnējumam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādi var gatavot zemenes, ķiršus, vīnogas, upenes, mellenes, kazenes vai avenes. Ogas pa vienai mērc ne pārāk stingri sakultā olas baltumā. Pēc tam ogas apviļā cukurā, pa vienai kārto uz plātnes, kas apklāta ar cepamo papīru, un vismaz uz 5 - 6 stundām ieliek ledusskapī. Pēc tam ogas var kārtot traukā kopā ar šokolādes gabaliņiem, žāvētiem augļiem un riekstiem.

 

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve. - Jumava, 2011

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ogas
  • Olas baltums
  • Smalkais cukurs