Trauslā zemeņu kūka
Var cept arī Trauslo aveņu kūku.
Sajaucam miltus kopā ar cukuru, tad pievienojam sviestu, mīklu
ātri samaisām - tā, lai sanāk izveidot bumbu, ko ietinam pārtikas
plēvē un ieliekam ledusskapī.
Kad mīkla kādu laiku ir pastāvējusi, to var jau ieklāt tortes
formā. Neklājam pārāk biezi, lai izcepoties sanāktu tāds viegls
kraukšķis. Liekot cepties, virs mīklas ieklājam cepampapīru, kur
ieberam zirņus vai pupas - tas vajadzīgs, lai mīkla pārāk neceltos
uz augšu. Cepam 200 grādos kādas 10 min., tad noņem slogu un
turpina cept, līdz tortes groziņš ir ieguvis zeltainu nokrāsu.
Ļaujam atdzist, bet pa to laiku gatavojam pildījumu.
Saputojam saldo krējumu kopā ar Mascarpone sieru un cukuru.
Iemaisām sagrieztās zemenes.
Izceptās tortes groziņā iesmērējam šokolādes krēmu. Pa virsu liekam
krēmu. Krēmam virsū smuki kārtojam veselās zemenes, tām pa virsu
uzkaisām grauzdētas mandeļu skaidiņas. Un nobeidzam ar karameļu
mērci.
Lai arī sanāca diezgan pastrādāt, bet tas bija to vērts. Uz rudeni
taisīšu ar avenēm.
Lai labi garšo : )
Sastāvdaļas
- Milti - 150.gr.
- Mandeļu milti - 50.gr.
- Sviests - 100.gr.
- Cukurs - 50.gr.
- Pildījumam:
- Saldais krejums - 250.gr.
- Mascarpone krējumsiers - 250.gr.
- Cukurs.pēc patikas
- Zemenes - 1.liela sauja
- šokolādes mērce
- Dekorēšanai:
- Zemenes - 300 - 400.gr.
- Mandeļu skaidiņas - 100.gr.
- Karameļu mērce