Trauslā zemeņu kūka

Var cept arī Trauslo aveņu kūku.

FOTO: Inese Stuģe

Sajaucam miltus kopā ar cukuru, tad pievienojam sviestu, mīklu ātri samaisām - tā, lai sanāk izveidot bumbu, ko ietinam pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī.
Kad mīkla kādu laiku ir pastāvējusi, to var jau ieklāt tortes formā. Neklājam pārāk biezi, lai izcepoties sanāktu tāds viegls kraukšķis. Liekot cepties, virs mīklas ieklājam cepampapīru, kur ieberam zirņus vai pupas - tas vajadzīgs, lai mīkla pārāk neceltos uz augšu. Cepam 200 grādos kādas 10 min., tad noņem slogu un turpina cept, līdz tortes groziņš ir ieguvis zeltainu nokrāsu. Ļaujam atdzist, bet pa to laiku gatavojam pildījumu.
Saputojam saldo krējumu kopā ar Mascarpone sieru un cukuru. Iemaisām sagrieztās zemenes.
Izceptās tortes groziņā iesmērējam šokolādes krēmu. Pa virsu liekam krēmu. Krēmam virsū smuki kārtojam veselās zemenes, tām pa virsu uzkaisām grauzdētas mandeļu skaidiņas. Un nobeidzam ar karameļu mērci.
Lai arī sanāca diezgan pastrādāt, bet tas bija to vērts. Uz rudeni taisīšu ar avenēm.

       Lai labi garšo : )

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Milti - 150.gr.
  • Mandeļu milti - 50.gr.
  • Sviests - 100.gr.
  • Cukurs - 50.gr.
  • Pildījumam:
  • Saldais krejums - 250.gr.
  • Mascarpone krējumsiers - 250.gr.
  • Cukurs.pēc patikas
  • Zemenes - 1.liela sauja
  • šokolādes mērce
  • Dekorēšanai:
  • Zemenes - 300 - 400.gr.
  • Mandeļu skaidiņas - 100.gr.
  • Karameļu mērce