Ķīseļa kēkss ar šokolādes glazūru
Cepu kēksu, izmantojot sauso ķīseli!
1. Kefīram pievieno olas, cukuru, sodu un sāli.
2. Pievieno mīkstu margaīnu un ķīseli [es ņēmu upeņu]. Sakuļ viendabīgu masu un pievieno miltus. Mīkla no ķīseļa paliek rozīga.
3. Cep kēksu lielā veidnē gatavu. Gatavo kēksu atdzesē, izņem no veidnes un pārlej ar glazūru.
GLAZŪRA: 20 g sviesta, 1-2ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkarote krējuma, 1 ēdamkarote kakao pulvera - visu samaisa un vāra apmēram 2 minūtes, noņem no uguns un atdzesē.
LABU APETĪTI!
Sastāvdaļas
- Mīkla milti - 2-3.ēdamkarotes
- Kefīrs - 1,5.glāzes
- Margarīns - 1.paciņa
- Ols - 3
- Sausais ķīselis - 250.g
- Cukurs - 1.ēdamkarote
- Sāls - 1/3.tējkarote
- Soda - 1.tējkarote