Ķīseļa kēkss ar šokolādes glazūru

Cepu kēksu, izmantojot sauso ķīseli!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1. Kefīram pievieno olas, cukuru, sodu un sāli.

2. Pievieno mīkstu margaīnu un ķīseli [es ņēmu upeņu]. Sakuļ viendabīgu masu un pievieno miltus. Mīkla no ķīseļa paliek rozīga. 

3. Cep kēksu lielā veidnē gatavu. Gatavo kēksu atdzesē, izņem no veidnes un pārlej ar glazūru.

 

GLAZŪRA: 20 g sviesta, 1-2ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkarote krējuma, 1 ēdamkarote kakao pulvera - visu samaisa un vāra apmēram 2 minūtes, noņem no uguns un atdzesē.

Reklāma
Reklāma

LABU APETĪTI!

 

Sastāvdaļas

  • Mīkla milti - 2-3.ēdamkarotes
  • Kefīrs - 1,5.glāzes
  • Margarīns - 1.paciņa
  • Ols - 3
  • Sausais ķīselis - 250.g
  • Cukurs - 1.ēdamkarote
  • Sāls - 1/3.tējkarote
  • Soda - 1.tējkarote