Saldā šokolādes desa
Šo kārumu labāk taisīt pašam, nekā pirkt veikalā - sanāks gan lētāk, gan garšīgāk.
Pagatavošana:
1. Traukā izkausē sviestu, pieber cukuru, kakao un pienu, visu labi samaisa.
2. Sadrupina cepumus un nelielos gabaliņos sagriež marmelādi. Uzreiz liek cepumus un marmelādi sviesta, cukura un kakao masā un maisa, lai marmelādes gabaliņi nesalīp. Ja masa nav pietiekami bieza, pievieno vēl cepumus.
3. Masu liek uz folijas tinot veido desu. To var likt veidnē. Pēc tam veidni (vai folijā satīto desu) ievieto ledusskapī uz vairākām stundām. Saldās desas gatavības pakāpe atkarīga no tā, kādu katrs vēlas - vai nu cietāku, vai mīkstāku.
4. Pasniedz sagrieztu šķēlītēs pie kafijas vai tējas.
Avots: "Es Tevi mīlu. Manas māmiņas saldākās receptes", Zvaigzne ABC
Sastāvdaļas
- biskvīta cepumi (piemēram, "selga") - 400.g
- Sviests - 150.g
- Piens - 100.g
- Kakao - 2.ēd.karotes
- Cukurs - 2.ēd.karotes
- Marmelāde - 100.g