Zemeņu zupa ar bezē cepumiņu un saldējumu
Šefpavāra Ērika Dreibanta zemeņu zupas recepte! Viņš teic, ka vasarās nevajadzētu mocīties ar biskvītiem un krēmiem, bet no sezonas ogām gatavot vieglus desertus, piemēram, zemeņu zupu, ko notiesāt kopā ar paša gatavotu saldējumu!
Sastāvdaļas bezē cepumam:
1 olas baltums
1 tējk. ar kaudzi pūdercukura
Saputo baltumu ar cukuru, izspied aplīšus un liec žāvēties cepeškrāsnī 120 grādu temperatūrā.
Sastāvdaļas zupai:
zemenes
baltvīnu (pieaugušajiem)
svaigi spiestu apelsīnu sulu (bērniem)
cukurs pēc garšas
Sablenderē zemenes, pievieno nedaudz baltvīna vai apelsīnu sulas, lai veidojas zupa.
Sastāvdaļas rotāšanai:
saldējums
svaigas ogas
Zupu salej šķīvjos, vidū peldini bezē, kam pa virsu kārto ogas. Uz ogām uzsēdini saldējuma bumbiņu.
Kā mājas apstākļos pagatavot saldējumi, skati sadaļā Saldēdieni -> Saldējums!
Šefpavārs Ēriks Dreibants recepti atklājis žurnālam "Mūsmājas".