Šokolādes kēksi ar makadamijas riekstiem
Šie kēksi nesatur olas, tāpēc būs piemēroti arī vegāniem!
Sastāvdaļas:
KĒKSIEM:
Kviešu milti 300 g
Kakao 4 ēd. k.
Malts kanēlis 1 tējk.
Maltas krustnagliņas 1/4 tējk.
Sāls 1/8 tējk.
Sviests 250 g
Gaišais brūnais cukurs 200 g
Dzeramā soda 1/2 tējk.
Silts ūdens 1/2 ēd.k.
Piens 250 ml
Rupji sakapāti
makadamijas rieksti 90 g
Piena šokolādes skaidiņas 90 g
GLAZŪRAI:
Pūdercukurs 150 g
Kakao 1,5 ēd.k.
Ūdens 1,5 ēd.k.
Vaniļas ekstrakts 1/2 tējk.
Rupji sakapāti un viegli
apgrauzdēti
makadamijas rieksti 90 g
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 grādiem. Divās kēksiem paedzētās veidnēs ieklāj 18 papīra pamatnītes.
2. Gatvao mīklu: bļodā samaisa miltus, kakao, kanēli, krustnagliņas un sāli.
3. Citā bļodā ar mikseri sakuļ sviestu un cukuru gaišās, krēmīgās putās.
4. Sodu izkausē ūdenī un pievieno sviesta maisījumam. Lēni kuļot ar mikseri, pievieno miltu maisījumu un pienu. Pēc tam mīklā iemaisa riekstus, šokolādes skaidiņas.
5. Mīklu ar karoti liek veidnēs tā, lai katra būtu aizpildīta par 3/4.
6. Cep 25-30 minūtes, līdz mīkla uzbriest un kļūst stingra. Kēksus ar visu veidni liek uz režģa un pilnībā atdzesē.
7. Kēksus pārziež ar glazūru un pārkaisa ar riekstiem.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds