Ātrie aveņu groziņi
Šos miniatūros groziņus var pagatavot dažās minūtēs. Avenes var aizstāt ar citām ogām - zemenēm, mellenēm, vai pat banāniem.
Sastāvdaļas:
Kārtainā rauga mīkla 250 g
Trekns saldais krējums 250 g
Pūdercukurs 1 ēd.k.
Avenes 250 g
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Divpadsmit groziņu veidnītes (5 cm diametrā) izskalo ar aukstu ūdeni.
2. Mīklu uz miltiem apkaisītad virsmas izveltnē 3 mm biezu. Ar apaļu veidni izspiež mīklas aplīšus un ieklāj veidnēs. Sadursta ar dakšiņu. Cep 12-15 minūtes, līdz groziņi kļūst zeltaini brūni. Izņem no krāsns un atdzesē uz režģa.
3. Saldo krējumu ar cukuru sakuļ stingrās putās. Ar karoti ieliek konditorejas maisiņā un iepilda groziņos. Virsū kārto avenes.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds