Šokolādes trifeles
Šīs trifeles var likt uz košiem papīra paliknīšiem vai kārtot martini glāzē un pasniegt maltītes beigās.
Sastāvdaļas:
Mīksts sviests 3,5 ēd.k.
Pūdercukurs 50 g
Trekns saldais krējums 90 ml
Vaniļas cukurs 2 ēd.k.
Sarīvēta rūgtā šokolāde 350 g
Kakao 4 ēd.k.
Pagatavošana:
1. Sviestu un pūdercukuru sakuļ gaišās, krēmīgās putās.
2. Katliņā uz mērenas uguns maisot uzvāra saldo krējumu. Pieber vaniļas cukuru un maisot izkausē. Krējumu pievieno sviesta maisījumam, pieber šokolādi, rūpīgi samaisa. Vaismaz 2 stundas atdzesē.
3. Šokolādes maisījumu saveļ nelielās bumbiņās un apviļā kakao. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāņa Rozes apgāds