Zemesriekstu ledenes
Zemesriekstus var aizstāt ar mandelēm vai pekanriekstiem.
Sastāvdaļas:
Cukurs 400 g
Gaišais kukurūzas sīrups 250 ml
Ūdens 180 ml
Uz pusēm pārgriezti zemesrieksti 300 g
Sviests 3 ēd.k.
Pagatavošana:
1. Lielu cepamplāti ieziež ar sviestu.
2. Katlā uz lēnas uguns maisot karsē kukuru, sīrupu un ūdeni, līdz cukurs izšķīst. Karstumu palielina un uz mērenas uguns karsē, līdz maisījums kļūst zeltaini brūns un kraukšķīgs. Tas ir gatavs, ja, iemetot pilienu traukā ar ledusaukstu ūdeni, veidojas trauslas stīddziņas, ko viegli nolauzt.
3. Noņem no uzguns un iemaisa zemesriekstus un sviestu. Sparīgi kuļ, līdz maisījums gandrīz sabiezē. Lej uz cepamplāts un ar lāpstiņu izlīdzina 1 cm biezu.
4. Vismaz stundu atdzesē izstabas temperatūrā. Pirms pasniegšanas salauž gabaliņos.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei" Jāna Rozes apgāds