Siera cepumi

Piedāvāju siera mīļotājiem pagatavot vienkāršus un gardus siera cepumus.

Šņak, šņak un šādu gardu cepumiņu drīz vairs nav!:) Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šņak, šņak un šādu gardu cepumiņu drīz vairs nav!:) Autores foto.


Sastāvdaļas:
* 300g milti
* 200g siers(Krievijas,Holandes)
* 200g sviests vai margarīns,kas kuram mājās un kas kuram pa kabatai
* 1 ola mīklai 1 ola cepumu smērēšanai
* 1 tēj.k etiķis
* 2 tēj.k sāls
* 1/3 daļa glāze ūdens
* ķimenes,sezama sēkliņas,vai rīvēts siers

Pagatavošana:
Margarīnu/sviestu ieliekam saldētavā,lai tas paliek ciets un tad sarīvējam uz rupjās rīves.Pievienojam izsijātus miltus ar sāli.Saberžam drupačās,pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru.Samīcam mīklu.


Olu viegli sakuļam ar dakšiņu.Ļļoti aukstu ūdeni samaisam ar etiķi,tad pievienojam olu,izmaisam.Šķidrumu pievienojam mīklai un samīcam. Mīkla sanām mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām. Ja nepieciešams, nedaudz pievienojam miltus.

Gatavo mīklu liekam maisiņā,tad ledusskapī uz aptuveni 2 stundām.


Atdzisušo mīklu izrullējam plānu,sagriežam vai izspiežam ar formiņām,apsmērējam ar sakultu olu,tad pārberam ķimenes,vai sezama sēkliņas,vai rīvētu sieru un cepam ap 200 grādiem līdz cepumi palikuši gaiši brūni.




Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas