Siera cepumi
Piedāvāju siera mīļotājiem pagatavot vienkāršus un gardus siera cepumus.
Sastāvdaļas:
* 300g milti
* 200g siers(Krievijas,Holandes)
* 200g sviests vai margarīns,kas kuram mājās un kas kuram pa
kabatai
* 1 ola mīklai 1 ola cepumu smērēšanai
* 1 tēj.k etiķis
* 2 tēj.k sāls
* 1/3 daļa glāze ūdens
* ķimenes,sezama sēkliņas,vai rīvēts siers
Pagatavošana:
Margarīnu/sviestu ieliekam saldētavā,lai tas paliek ciets un tad
sarīvējam uz rupjās rīves.Pievienojam izsijātus miltus ar
sāli.Saberžam drupačās,pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu
sieru.Samīcam mīklu.
Olu viegli sakuļam ar dakšiņu.Ļļoti aukstu ūdeni samaisam ar
etiķi,tad pievienojam olu,izmaisam.Šķidrumu pievienojam mīklai un
samīcam. Mīkla sanām mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām. Ja
nepieciešams, nedaudz pievienojam miltus.
Gatavo mīklu liekam maisiņā,tad ledusskapī uz aptuveni 2 stundām.
Atdzisušo mīklu izrullējam plānu,sagriežam vai izspiežam ar
formiņām,apsmērējam ar sakultu olu,tad pārberam ķimenes,vai sezama
sēkliņas,vai rīvētu sieru un cepam ap 200 grādiem līdz cepumi
palikuši gaiši brūni.