Marinēti ķirbji ar vaniļu un ogām

Šādi marinēti ķirbji labi garšo ar vaniļas saldējumu vai vaniļas jogurtu. Klāt var pasniegt pašceptas vafeles.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas:

800 g ķirbja mīkstuma

1 citrons

2 vai 3 vaniļas pākstis

150 ml apelsīnu sulas

150 mi ābolu sulas

50 ml apelsīnu liķiera

400 g ogu (aveņu vai kazeņu)

4 citronmelisas zariņi

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

Ķirbi sagriež plānās šķēlītēs. Rūpīgi nomazgātam un nosusinātam citronam nomizo plānu miziņu. Citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Vaniļas pākstis pārgriež gareniski uz pusēm un ar smailu karotīti izkasa mīkstumu.

Katliņā ielej ābolu, apelsīnu, citronu sulu un liķieri, pievieno vaniļas mīkstumu un citrona miziņu; maisījumu uzvāra. Ķirbja šķēlītes nelielās porcijās liek marinādē, vāra ~ 3 minūtes un tad izņem. Marinādi vēl dažas minūtes pavāra, pārlej ķirbjiem un atdzesē. Šķēlītes pasniedz ar ogām un citronmelisas lapiņām.

 

Avots: Ivetas Galējas grāmata „Garšaugi”, Zvaigzne ABC

 

Sastāvdaļas