Marinēti ķirbji ar vaniļu un ogām
Šādi marinēti ķirbji labi garšo ar vaniļas saldējumu vai vaniļas jogurtu. Klāt var pasniegt pašceptas vafeles.
Sastāvdaļas:
800 g ķirbja mīkstuma
1 citrons
2 vai 3 vaniļas pākstis
150 ml apelsīnu sulas
150 mi ābolu sulas
50 ml apelsīnu liķiera
400 g ogu (aveņu vai kazeņu)
4 citronmelisas zariņi
Gatavošana:
Ķirbi sagriež plānās šķēlītēs. Rūpīgi nomazgātam un nosusinātam citronam nomizo plānu miziņu. Citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Vaniļas pākstis pārgriež gareniski uz pusēm un ar smailu karotīti izkasa mīkstumu.
Katliņā ielej ābolu, apelsīnu, citronu sulu un liķieri, pievieno vaniļas mīkstumu un citrona miziņu; maisījumu uzvāra. Ķirbja šķēlītes nelielās porcijās liek marinādē, vāra ~ 3 minūtes un tad izņem. Marinādi vēl dažas minūtes pavāra, pārlej ķirbjiem un atdzesē. Šķēlītes pasniedz ar ogām un citronmelisas lapiņām.
Avots: Ivetas Galējas grāmata „Garšaugi”, Zvaigzne ABC