Šokolādīgi, šokolādīgi cepumi
Šie cepumi ir īpašii, ja pasniedz kopā ar ingvera tēju, karstu kakao vai pienu.
1. Izkausē sviestu uz lēnas uguns.
2. Tikmēr olas sakuļ ar vaniļas cukuru, cukuru, kakao, sāli un sodu, tam visam pievieno izkausēto sviestu un miltus. Kad dabūta viendabīga mīklas masa, pievieno riekstus, rozīnes, var likt arī auzu pārslas, žāvētas plūmes vai aprikozes, visu ko sirds kāro.
3. Tad ar karotes palīdzību uz cepamās pannas liek cepumiņu mīklu ar 3 cm atstarpi starp cepumiņiem, jo tie uzpūšas. Liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 180'-190' un 15 minūtes cepina.
4. Tad ļauj drusku cepumiņiem atdzesēties un tikai tad ņem nost no pannas un kārto uz šķīvīša.
Labu apetīti! :)
Iesūtījusi Sandra Birkerte, konkursa "Šokolādes gardumi" dalībniece
Sastāvdaļas
- Sviests - 200.grami
- Cukurs - 1.glāze
- Olas - 2.gab
- Vaniļas cukurs - 1.ēdamkarote
- Milti - 2.glāzes
- Kakao - 2/3.glāzes
- Soda - 3/4.tējkarote
- Sāls - 1/4.tējkarote
- šokolāde kapāta - 1.tāfelīte
- Rieksti, rozīnes - 1.glāze