Šokolādes kūka Bon Appetit.lv
Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem.
Sagatavo formu. Ja forma ir apaļa (20cm), tad apakšu noklāj ar papīru, bet bortus iesmērē ar eļļu. Ja forma ir gareniska, tad noklāj krusteniski ar cepamo papīru.
Pagatavo mīklu:
- Salauztu mazos gabaliņos šokolādi, kakao pulveri un 150g cukura pārlej ar verdošu ūdeni un maisa, līdz šokolāde ir izkususi un masa kļūst viendabīga.
- Ar mikseri istabas temperatūras olu baltumus saputo stingrās putās pakāpeniski pievienojot cukuru.
- Šokolādes masai pievienot izsijātus miltus un visu kārtīgi sajaukt. Mīklai pievienot 1/4 saputoto olu baltumu un uzmanīgi iecilāt. Tad pievienot pārējos olu baltumus un uzmanīgi sajaukt, līdz masa kļūst viendabīga. Tas ir jādara prātīgi, bet ātri, lai neiziet gaiss.
- Mīklu pārliet sagatavotā formā un pārkaisīt ar ogām iespiežot tās mīklā.
- Cep cepeškrāsnī 30-35 min. Izņemt kūku no krāsns, noņemt bortus un atstāt līdz pilnīgai atdzišanai! Tikai kad kūka ir pilnībā atdzisusi, to var dekorēt un griezt.
Šokolādes glazūrai: šokolādi salauzt gabaliņos
un pārlej ar verdošu ūdeni. Maisa, kamēr masa ir viendabīga. Gatavo
šokolādi pārlej pāri kūkai un dekorē ar svaigām ogām.
Lai labi garšo !
Iesūtījusi Viktorija Puķe, konkursa "Šokolādes gardumi" dalībniece
Sastāvdaļas
- Tumšā šokolāde (75%kakao) - 75.gr
- Olu baltumi (istabas temperatūrā) - 4.gb
- Cukurs - 175.gr
- Kviešu milti - 75.gr
- Kakao pulveris - 25.gr
- Verdošs ūdens - 150.ml
- Jebkuras ogas - 150.gr
- Glazūrai:
- Tumša šokolade - 80.gr
- Verdošs ūdens - 80.ml
- Dekoram ogas - 125.gr