Šokolādes kūka ar pašas gatavotu šokolādes krēmu
1.Pamatnei: Olu baltumus sakuļ stingrās putās,
pievieno pusi no cukura un tad vēlreiz sakuļ, apmēram minūti
2.Olu dzeltenumus sakuļ ar otru pusi cukuru, pieliek kakao un
rūpīgi samaisa
3.Abas daļas savieno kopā un rūpīgi samaisa
4.Uz pannas uzliek cepamo papīru un apsmērē ar sviestu, izklāj pa
visu pannu mīklu
5.Cep 180c grādos, apmēram 35 minūtes, mīkla no sākuma paceļas un
tad sabrūk, tas ir normāli.
6.Lauj atdzist, sagriež četrās daļās
7.KRĒMS: saldo krējumu sakarsē līdz vārīšanai, bet
nevāra, un pievieno sīkos gabaliņos šokolādi, un maisa tik ilgi,
kamēr iegūst viendabīgu masu.
8. Ar krēmu ieziež visas četras daļas, saliek vienu uz otras,
nosmērē virsmu un sānus
9.Liek ledusskapī uz 1stundu
Iesūtījusi Zane Blaumane
Sastāvdaļas
- Olas - 6.gab
- Cukurs - 150.gr
- Kakao pulveris - 50.gr
- Saldais krejums 35% - 200.gr
- Šokolādes tāfelītes (200 g), - 2.gab
- Sviests.gab