Šoko kūka gardēžiem
Biskvīta kūka ar īpašu šokolādes krēmu!
Biskvītam:
Olu baltumus saputo ar cukuru. Masā iecilā izsijātus miltus un
sasmalcinātos zemesriekstus. Cep ~ 1 stundu 100 grādos.
Krēms:
No ūdens un cukura uzvāra sīrupu. Saputo olu dzeltenumus un lēnām
pievieno karsto sīrupu. Saputotajiem dzeltenumiem pievieno sviestu
un izsijātu kakao, un rumu. Saputo, līdz izveidojas krēmīga masa,
tad pievieno kondensēto pienu. Ar krēmu sasmērē biskvītu un tā
sānus.
Virskārta:
Ūdens peldē karsē saldo krējumu. Šokolādes masai pievieno
apgrauzdētus un sasmalcinātus zemesriekstus. Ar to pārklāj kūkas
virsmu! Cepumus sasmalcina un dekorē kūkas sānus.
Ja ir mīklas rullis, tad ļoti ērti cepumus sasmalcināt ar to, vai nu uz griežamā dēlīša, vai galda uzliek cepumus, pārlaiž pāri ar rulli dažas reizes un ļoti labi sadrūp. Cepumus vēlams noklāt uzreiz, kad sasmērē sānus, kamēr vēl pie krēma līp klāt!
Iesūtījusi Lita Pētersone, konkursa "Šokolādes gardumi" dalībniece
Sastāvdaļas
- Cukurs - 140.g
- Olu baltumi - 2.gb
- Milti - 25.g
- Zemesrieksti - 90.g
- Tumša šokolade - 200.g
- Vai iebiezinata piena ar cukuru - 300.g
- Sviests - 400.g
- Olu dzeltenumi - 6.gb
- Saldais krejums 35% - 100.ml
- Ūdens - 60.g
- Kakao - 2.ēd.kar
- Šokolādes cepumu - 2.pacinas
- Rums - 50.g