Šoko kūka gardēžiem

Biskvīta kūka ar īpašu šokolādes krēmu!

Ieteicams biskvītus izcept vienā dienā, torti smērēt nākamajā! Un trešajā ēst! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ieteicams biskvītus izcept vienā dienā, torti smērēt nākamajā! Un trešajā ēst! Autores foto.

 

Biskvītam:
Olu baltumus saputo ar cukuru. Masā iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos zemesriekstus. Cep ~ 1 stundu 100 grādos.


Krēms:
No ūdens un cukura uzvāra sīrupu. Saputo olu dzeltenumus un lēnām pievieno karsto sīrupu. Saputotajiem dzeltenumiem pievieno sviestu un izsijātu kakao, un rumu. Saputo, līdz izveidojas krēmīga masa, tad pievieno kondensēto pienu. Ar krēmu sasmērē biskvītu un tā sānus.


Virskārta:
Ūdens peldē karsē saldo krējumu. Šokolādes masai pievieno apgrauzdētus un sasmalcinātus zemesriekstus. Ar to pārklāj kūkas virsmu! Cepumus sasmalcina un dekorē kūkas sānus.

Ja ir mīklas rullis, tad ļoti ērti cepumus sasmalcināt ar to, vai nu uz griežamā dēlīša, vai galda uzliek cepumus, pārlaiž pāri ar rulli dažas reizes un ļoti labi sadrūp. Cepumus vēlams noklāt uzreiz, kad sasmērē sānus, kamēr vēl pie krēma līp klāt!

 

Reklāma
Reklāma

Iesūtījusi Lita Pētersone,  konkursa "Šokolādes gardumi" dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Cukurs - 140.g
  • Olu baltumi - 2.gb
  • Milti - 25.g
  • Zemesrieksti - 90.g
  • Tumša šokolade - 200.g
  • Vai iebiezinata piena ar cukuru - 300.g
  • Sviests - 400.g
  • Olu dzeltenumi - 6.gb
  • Saldais krejums 35% - 100.ml
  • Ūdens - 60.g
  • Kakao - 2.ēd.kar
  • Šokolādes cepumu - 2.pacinas
  • Rums - 50.g