Kūka ar pašgatavotas šokolādes glazūru
Kūku glazē ar pašgatavotu šokolādes glazūru!
1. Olas (5 gab) saputo ar 5 ēd.k cukura, pievieno 5 ēd. k miltu.
2. Mīklu salej formā un cep 180 grādos līdz mīkla nelīp pie kociņa (~15 - 20 min). Kad biskvīts gatavs, to atdzesē un pārgriež uz pusēm, un starp biskvīta kārtām pārsmērē ar brūkleņu - ābolu ievārījumu (var izmantot citu, skābenu ievārījumu).
3. Biskvītam pāri pārlej pašgatavotu šokolādi.
4. Šokolādes gatavošana: skābo krējumu saputo ar cukuru (cukura daudzumu var variēt, jo vairāk cukura, jo saldāka kūka) un klāt pievieno izkausētu sviestu (! bet ne karstu) un kakao pulveri. Visu atkal labi sakuļ un pārlej kūkai.
5. Šokolādē var 'iesēdināt" dzērvenītes, kivi vai kādus citus ogu vai augļu gabaliņus. Kad kūka izrotāta, to ievieto ledusskapī, lai šokolāde sastingst.
Iesūtījusi Sandra Beča, konkursa "Šokolādes gardumi" dalībniece
Sastāvdaļas
- Olas - 5.gab
- Milti - 5.ēdamkarotes
- Cukurs - 5.ēdamkarotes
- Brūkleņu - ābolu (var dzērveņu) ievārījums - 5-6.ēdamkarotes
- Sviests - 80-100.grami
- Cukurs - 3-4.ēdamkarotes
- Krejums - 150-170.grami
- Kakao pulveris - 3-5.ēdamkarotes
- Ogas,augļi.pēc vēlēšanās