Šokolādes keksiņi ar šķidro pildījumu "Moelleux au chocolat"
Keksiņus pasniedz karstus ar plombīra saldējuma bumbiņu, ko rotā ar ogām!
1. Sakult olas + olu dzeltenumus + cukuru.
2. Ūdens peldē izkausēt šokolādi + sviestu. Nedaudz atdzesēt.
3. Olām ar cukuru pievienot šokolādi ar sviestu, sāli un izsijātus miltus. Maisīt līdz viendabīgai mīklai.
4. Formiņas (8 gb. silikona) ieziest ar sviestu un ieliet mīklu.
5. Cept pie 200"C (ar konvekciju) 7-10 minūtes.
6. Gatavos keksiņus uzmanīgi izņemt no formiņām (jo iekša paliek šķidra).
7. Keksiņus pasniegt karstus ar plombīra saldējuma bumbiņu.
8. Dekorēt ar pūdercukuru, mandeļu lapiņām, piparmētru lapiņām un avenēm.
Iesūtījusi Jevgēņija Biļkina, konkursa "Šokolādes gardumi" dalībniece
Sastāvdaļas
- Olas - 2.gb.
- Olu dzeltenumi - 3.gb.
- Cukurs - 50.gr.
- Sāls - 1/4.tējk.
- Milti - 60.gr.
- Sviests - 100.gr.
- Melnā jeb rūgtā šokolāde - 200.gr.
- Pūdercukurs rotāšanai
- Plombīra saldējums - 400.gr.
- Mandeļu lapiņas rotāšanai
- Avenes rotāšanai
- Piparmētru lapiņas rotāšanai