Pati garšīgākā šokolādes kūka
Šokolādes kūka ar smilšu mīklas pamatni.
1. Smilšu mīklu kartīgi samīciet, lai no tās iznāktu liekais gaiss, izrullējiet apaļu formu (pirms rīvēšanas uzkaisiet nedaudz miltus), lai vieglāk mīcās un rullējās.
2. Cepešpannu iesmērējiet ar pikuci sviesta, un ieklājiet tajā
mīklu. Lieciet formu ar mīklu cepties cepeškrāsnī uz 20 min. apm.
180 grādos.
3. Uzvāriet katliņā saldo krējumu kopā ar cukuru un šķipsniņu sāls.
Tiklīdz viss sāk vārīties (uzmet pirmos burbuļus), noņemiet no
uguns un pievienojiet šokolādi (sadrupinātu) un sviestu. Maisiet,
līdz sviests un šokolāde pilnībā izkūst.
4. Maisījumu mazliet atdzesējiet, iemaisot tajā aukstu pienu, maisiet līdz masa kļūst gluda un spīdīga.
5. Ar lāpstiņu izkasiet visu masu no bļodas un liekat uz smilšu mīklas. Sakratiet kūku, lai pildījums vienmērīgi izplūst, un nolieciet istabas temp., lai atdziest 1-2 stundas. Apkaisiet kūku ar kakao pulveri.
Smilšu mīklas cepumam jābūt irdenam un trauslam,bet pildījumam,
kad to griež ar nazi - viendabīgam kā sviestam.
Labu apetīti!
Iesūtījusi Anastasija Hahaļeva, konkursa "Šokolādes
gardumi" dalībniece
Sastāvdaļas
- Smilšu mīkla - 700.gr.
- Saldais krejums - 320.ml.
- Melnā šokolāde - 450.gr.
- Sviests - 115.gr.
- Pūdercukurs - 2.ēdamk.
- Piens - 100.ml.
- Sāls
- Kakao pulveris