Panna cota ar mandarīniem. Gatavošana pa soļiem
Panna cota ir itāļu deserts, kuru taisa dažādos veidos, bet pamatā tas ir no saldā krējuma. Šo saldo pasniedz aukstā veidā ar dažādām mērcēm.
Sastāvdaļas
- Saldais krejums - 400.gr.
- Cukurs - 3.ēd.k.
- Želantīns - 8.gr.
- Kanēlis - 1/2.tējk.
- Mandarīni
- rīvēta melnā šokolāde
Pagatavošana:
1. Katliņā lej saldo krējumu, pieber cukuru.
2. Pieber kanēli.
3. Uzbriedina želantīnu.
4. Mandarīnus kārtoju sķīvīša apakšā.
5. Kad saldais krējums uzvārījies, pielieku želatīnu un kārtīgi samaisu.
6. Leju virsū mandarīniem un lieku ledusskapī, kamēr sastingst.
7. Uztaisīju jāņogu mērcīt un pārkaisīju ar šokolādes skaidiņām. Gatavs!