Smilšu - riekstu groziņi ar ķirbja - biezpiena pildījumu
Groziņi ir mīksti ar interesantu riekstu garšu, un pildījums ir viegli skābens, ļoti maigs un gards!
Sastāvdaļas smilšu mīklai:
* 1 ola
* 1 glāze milti
* 1/2 glāze rieksti
* 125g sviests vai margarīns
* 1/4 glāze cukurs
* naža gals sāls, maza,maza šķipsniņa
* 1/4 tēj.k soda
Sviestu/margarīnu sadrupinām ar miltiem, pievienojam sablenderētus riekstus(smalkās drupačās)Visu šo izmīcam.
Olas baltumu atdalām no dzeltenuma. Baltumu putojam ar cukuru līdz stingrām putām,pievienojam dzeltenumu un sāli,saputojam,pievienojam sodu un vēl saputojam. Šo saputoto olas masu pievienojam miltu maisījumam.Samīcam mīklu.Pēc vajadzības pievienojam vēl miltus,pa karotītei,nepārcenšamies.Mīklai jabūt maigai,mīkstai,bet ne lipīgai.Ieliekam maisiņā un uz 3 stundām ledusskapī.
Pa to laiku gatavojam pildījumu:
( sastāvdaļas es ņemu uz aci, bet jums uzrakstu aptuvenās proporcijas)
* 200g biezpiens
* 2 citroni
* 200ml ķirbja biezenis
* 50ml saldais krējums
* 3 olas
* 1/3 glāze cukura
* 1 tēj.k svaigi rīvēta ingvera sakne
Ķirbi nomizojam, sagriežam un liekam vārīties ar nedaudz ūdeni.Vāram līdz ķirbis izšķīst.Pievienojam sarīvētu ingveru.Šo masu izlaižam caur sietinu.Atdzesējam.
Citroniem izspiežam sulu.
Olas viegli sakuļam ar dakšiņu,pievienojam biezpienu,citrona sulu,saldo krējumu,cukuru un ķirbja biezeni. Visu izmaisām.
Gatavo mīklu izņemam no ledusskapja un sapildam formiņās.
Sapildītās formiņas vēl sapildam ar mūsu ķirbja, biezpiena pildījumu.
Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija