Ņammīgā biezpien-zemeņ' kūka
Šo gardo biezpiena kūku tu vari gatavot, izmantojot gan svaigus, gan saldētus, gan arī konservētus augļus.
Saputo krējumu ar cukuru, biezpienu samaļ kombainā. Biezpienu liek klāt masai. Želatīnu (labāk mūsejo Latvijas vai Lietuvas Optima) uzbriedina glāzē auksta ūdens apm. 20 min. Tad želatīnu (ar visu glāzi) liek puskatlā karsta ūdens un izkausē, nedaudz atdzesina, tad iemaisa masā.
Kūkas masai klāt liek jebkādas svaigas vai konservētas ogas,
augļus.
Iesmērēt formu ar nedaudz eļļas, un likt uz nakti ledusskapī, lai
sastingst.
Rotā, kā patīk! Lai labi garšo!!!
Sastāvdaļas
- Biezpiens - 2.paciņas
- Krejums - 2.paciņas
- Cukurs - 1.glāze
- Želatīns - 1.paciņa
- Ruma esence
- Citrona miziņa
- Zemenes