Gatavojam mājās zefīru!
Izrādās, ka ir tik vienkārši mājās pagatavot šos gardos kārumus - zefīrus! Pamēģini un pārliecinies! P.S. Šī zefīra krēms lieliski derēs arī kūku, cepumu, kēksu un citu kārumu dekorēšanai!
Sastvādaļas:
- 1 olas baltums
- 100 ml ūdens vai 50ml ūdens un 50 ml sīrups (vien 50ml vajadzīgi gatavojot sīrupu, bet otri 50ml domāti, kur uzbriedinām želatīnu, līdz ar to sīrupam der tikai un vienīgi ūdens, bet želatīnu mēs varam izšķīdināt gan ūdenī, gan sīrupā, gan sulā)
- 2 tēj.k želatīna
- 8 ēd.k cukura
- 1/4 tēj.k citronskābes
- šķipsniņa sāls
- vaniļas cukurs 1 ēd.k
Gatavošana:
Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli, līdz baltums jau palicis krēmīgs, tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru, un turpinām putot, līdz izveidojas stingra masa, kas nekrīt nost no karotes. Liekam ledusskapī.
Pa to laiku 50ml ūdenī vai sīrupā iemaisām želatīnu, atstājam uzbriest.
Katliņā ielejam pārējo 50ml ūdeni, pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi. Vāram, nepārtraukti maisot, kā parādās burbuļi, no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.
Lai pārbaudītu, vai sīrups gatavs, mazu pilīti iepilinām traukā ar aukstu ūdeni – ja sīrups paliek vienā pikucī, nevis izšķīst ūdenī, tad gatavs.
Šajā sīrupā, tikko noņemtā no uguns, ielejam želatīnu un izmaisām.
Ņemam saputoto olas baltumu un, nepārtraukti putojot, lēnā strūklakā lejam iekšā sīrupu ar želatīnu.
Putojam ap 20 minūtēm, līdz šī krēma masa kļūst bieza, stingra un nekrīt nost no miksera slotiņām.
Cepamo papīru pārkaisām ar pūdercukuru un ar konditorejas šprici, vai vienkārši ar karoti liekam pikucīšus.
Šādi atstājam zefīrus istabas temperatūrā, līdz būs sastinguši. Tas var aizņemt vairākas stundas, bet vislabāk uz nakti atstāt.
Tā kā zefīrus nupat beidzu gatavot, tad varu teikt, ka šī zefīra masa ir ļoti garda, kaut vēl nav sastingusi.