Mannā un burkānu kēksiņi
Sastāvdaļas:
- 1 glāze skābais krējums vai jogurts,vai kefīrs
- 1 glāze mannā
- 1,5 glāzes milti
- 3 olas
- 1 tēj.k cepamais pulveris vai 1/2 tēj.k soda
- 1 glāze cukurs
- 1 glāze uz smalkās rīves rīvēti burkāni
Gatavošana:
Krējumam (jogurtam vai kefīram, ko nu izvēlamies) pievienojam mannā un atstājam uz 1 stundu.
Olas baltumus atdalām no dzeltenumiem.
Dzeltenumus putojam ar 1/2 glāzi cukura, līdz gaišai masai.
Burkānus, sarīvētus uz smalkās rīves, kopā ar otru pus glāzi cukura sablenderējam.
Mannā masai pievienojam blenderētos burkānus, izmaisām un atstājam.
Olas baltumus putojam ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām.
Olu dzeltenumus savienojam ar mannā masu, pievienojam miltus ar cepamo pulveri. Visu izmaisām ar roku vai ar mikseri.
Iecilājam olas baltumus un lēnām, rūpīgi izmaisām.
Liekam ieeļļotās mazās vai arī lielā formā.
Cepam ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
Kad atdzisuši, izņemam no formiņām.
Ja ir vēlēšanās, izdekorējam.
Gatavojot zefīrus, man palika šī zefīra masa pāri, un es ar to apsmērēju keksus un pārbēru cukura graudiņus.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija