Torte Cielaviņa jeb brūnā bezē kūka

Riekstu bezē torte ir vienkārši pagatavojama un ļoti, ļoti garda!

Pašgatavotā Cielaviņa ir daudzkārt gardāka, nekā veikalā nopērkamās! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pašgatavotā "Cielaviņa" ir daudzkārt gardāka, nekā veikalā nopērkamās! Autores foto.

 

 

Sastāvdaļas:

400 g zemesriekstu

4 olas

 1 glāze cukura

4 ēd.k. miltu

Vaniļas cukurs

300 ml piena

200 g sviesta

Dažas karotes īstā kakao

 

Gatavošana:

400g zemesriekstus apcepam gaiši brūnus, atdzesējam un sasmalcinām ar nazi mazos gabaliņos.

 

Ņemam 4 olas, atdalām baltumus no dzeltenumiem.

 

Dzeltenumus liekam ledusskapī, bet baltumus sākam putot ar šķipsniņu sāli, kad mazliet saputots, pievienojam šķipsniņu citronskābi.

 

Putojam līdz izveidojas gaisīgas putas, tad pa drusciņai pievienojam 1 glāzi cukuru un turpinām putot līdz stingrām putām.

 

Apceptos, sasmalcinātos riekstus iemaisām saputotajos olas baltumos. Kad cepu pirmo reizi, tad pievienoju vēl 2 ēd.k kartupeļu cieti, bet šajā reizē es to aizmirsu, tā kā var arī bez tā iztikt.

 

Reklāma
Reklāma

Uz cepamā papīra uzzīmējam divus apļus, liekam mūsu olas baltumus ar riekstiem, izlīdzinām.

 

Liekam cepeškrāsnī uz vismazākās uguns, tas būtu ap 100 grādiem un cepam, kaltējam ap 1 stundu.

Gatavie bezē ir ļoti trausli, tā kā uzmanīgi ar tiem.

Kamēr bezē cepas, mums ir laiks gatavot krēmu.

 

Krēma gatavošana:

4 olas dzeltenumiem pievienoju vel vienu olu 4 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru pēc vēlēšanās. Ar putojamo slotiņu izmaisu un pievienoju 4 ēd.k miltus, izmaisu. Uzsildām 300ml pienu, ielejam olu masā un izmaisām līdz viendabīgai masai.

 

Liekam ūdens peldē un vāram, krēmu nepārtraukti maisot, līdz kārtīgi sabiezē.

 

Liekam atdzist.

 

Pa to laiku putojam 100-200g sviestu, daudzums atkarīgs, cik treknu vēlamies. Pievienojam 3 ēd.k cukuru uz 100g sviesta un putojam līdz krēmīgai masai, tad pievienojam kakao, ne saldo, bet īsto, rūgto tik, cik tumšu vēlamies.

 

Kad sviests saputots, tad pievienojam atdzisušo vārīto krēmu. Visu saputojam, liekam ledusskapī.

 

Tā kā bezē ir trausls es nolēmu pagatavot arī nelielu biskvīta kārtu pamatnei. Biskvīu gatavojam kādu vēlamies, vai negatavojam vispār.

 

Ņemam krēmu no ledusskapja un smērējam bezē ripas, liekam vienu uz otras un dekorējam.

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas