Tavam svētku galdam: Rupjmaizes krēms
Ir saldēdieni, kuru pagatavošana neprasa neprātīgi daudz laika. Piemēram, šis. Dažas minūtes un saldumiņš galdā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Šim gardajam krēmam nav jāpievieno želatīns! Foto no grāmatas "Ēdieni Latvijā"
Sastāvdaļas:
100 g sarīvētas grauzdētas rupjmaizes
puslitrs saldā krējuma
1 paciņa vaniļas cukura
nedaudz cukura
Gatavošana:
Saldajam krējumam pievieno cukuru, paciņu vaniļas cukuru un saputo stingrās putās. Iemaisa rupjmaizes drupatiņas. Sagatavoto masu ieliek ledusskapī un atstāj tur 5 līdz 10 minūtes.
Jāatceras, ka šim krēmam nav jāpievieno želatīns, jo maizes drupatas ļoti labi sabiezina putukrējumu.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"