Treknā krēmīgā rabarberu kūka ar putukrējumu
Ja tevi neuztrauc kalorijas, bet garšas kārpiņas prasās pēc iepriecinājuma, izmēģini šo recepti.
Rabarberus sagriež gabaliņos. Saldo krējumu, pusi cukura, vanīlīncukuru un šķipsniņu sāls saputo. Pieputo divus olu dzeltenumus un vienu veselu olu. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri.
Mīklu klāj ietaukotā un ar miltiem izkaisīta veidnē, virsū uzber sagrieztus rabarberus. Līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī cep aptuveni 30 min.
Olbaltumu saputo ar šķipsniņu sāls, pa daļām ieputo
100.g.cukuru,klāj virsū kūkai, turpina cept vēl 15.min.
Kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas
- Rabarberi - 400.g
- Olas - 3.gab.
- Salda krējuma - 130.g
- Cukurs - 200.g
- Vanilīncukurs - 1.tējk.
- Sāls
- Milti - 150.g
- Cepamais pulveris - 1,5.tējk.
- Pūdercukurs pārkaisīsanai.