Mājās gatavotas konfektes
Sastāvdaļas:
• 200g saulespuķu sēkliņas
• 50 g sezama sēkliņas
• 4 ēd.k cukurs
• 4 ēd.k medus
• 1/4 tēj.k soda( soda tiek pievienota, lai karamele nepaliek cieta, bet lai saglabājas lipīga un mīksta.
• 2 ēd.k kokosa skaidiņas
Gatavošana:
• Apgrauzdējam sezama sēkliņas un saulespuķu sēkliņas līdz viegli brūnas.
• Katliņā liekam cukuru un medu, karsējam un maisām, līdz cukurs izkusis, pievienojam sodu un maisām. Masa piepūtīsies. Maisot pievienojam apgrauzdētās sezama un saulespuķu sēkliņas.
• Karsējam maisot, līdz masa sabiezē.
• Liekam traukā, ko iepriekš apsmērējam viegli ar sviestu. Ļaujam atdzist.
• Rokas saslapinām aukstā ūdenī, lai mazliet mitras un veidojam no karamelizētajām sēkliņām bumbiņas, ko apviļājam kokosa skaidiņās.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija