Šokolādes veltnis - viens, divi un gatavs!
Garša - fantastiska, gatavošanas grūtības pakāpe - viszemākā!:)
Sastāvdaļas:
200g sausu un drupanu cepumu,
100g sviesta,
100g kaltētu aprikožu, rozīņu, melno plūmju,
100g lazdu riekstu vai mandeļu kodolu,
100g marmelādes,
2 ēdamkarotes Rīgas Melnā balzama vai brendija,
4 ēdamkarotes kakao pulvera,
kanēlis, vanilīncukurs,
2 ēdamkarotes pūdercukura.
Gatavošana:
Cepumus salauž gabaliņos. Pievieno kaltētas rozīnes, aprikozes un melnās plūmes, riekstus vai mandeles un marmelādi.
Pieber kanēli, vanilīncukuru, kakao, pielej balzamu vai brendiju.
Visu samaisa viendabīgā masā, liek uz folijas un izveido desas formu. Atstāj nakti ledusskapī, lai veltnis nobriest. Gatavu veltni pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež šķēlītēs.
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"
Līdzīgas receptes:
Saldā brunete jeb šokolādes desa