Saldie biezpiena sieriņi
Pagatavosim paši sieriņus, kas glazēti šokolādē. Un lieliski, ja arī pats biezpiens ir mājās gatavots! Tas ir tik vienkārši un ļoti gardi!
Sastāvdaļas:
400ml piena (lauku)
500ml kefīra
1 ola
šķipsniņa sāls
100g kokosa skaidiņas
50 g kaltētas dzērvenes
100g šokolāde
vaniļas cukurs ap 2 tēj.k
Marle, sietiņš jeb caurduris. Ja ir ļoti smalks sietiņš, tad marli var nelikt.
Gatavošana:
Katliņā ielejam pienu un uzsildām.
Kefīru sakuļam viegli ar olu un šķipsniņu sāli.
Uzkarsētajā pienā ieberam kokosa skaidiņas un kaltētas dzērvenes.
Lēnā strūklakā pielejam kefīru ar olu.
Maisām un gaidām, līdz veidojas graudiņi un sūkalas atdalās. Sūkalas būs dzeltenīgs šķidrums.
Lejam šo sietiņā, kur ievietota marle un notecinām sūkalas. Jo labāk būs iztecējušas sūkalas, jo sausāka, stingrāka masa būs.
Šo sieru, ietītu marlē, mēs varam likt zem smaguma, bet var arī kā es - uzreiz ielikt traukā un izlīdzināt. Ļaujam atdzist.
Tālāk varam darīt dažādi:
Varam sagriezt sieru mazos gabaliņos un tad apmērcēt katru gabaliņu izkausētā šokolādē.
Vai arī izkausējam šokolādi, ielejam trauciņā, tanī pašā kur dzesējās siers, lai ir tā pati forma. Šokolādei pa virsu liekam sieru un pāri pārlejam atlikušo šokolādi. Liekam ledusskapī, lai sacietē.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija