Riekstu konfektes. Gatavojam mājās!
Tiem, kam garšo konfektes "Gotiņa", šis būs īsts gardums, ko likt uz kārā zoba. To pagatavot nav sarežģīti un tas neaizņem daudz laika.
Sastāvdaļas:
1/2 glāze cukura
1/2 glāze zemesrieksti, apgrauzdēti un ar nazi sasmalcināti mazākos gabaliņos, bet var arī veselus
200ml pilngraudu auzu pārslas, apgrauzdētas
1 tēj.k vaniļas cukura
1 ēd.k medus
2 ēd.k iebiezinātais piens ar cukuru
50g sviests
1/5 tēj.k soda
Gatavošana:
Sākumā sagatavojam trauku, kur liksim kārumu. Formu iesmērēju ar sviestu, bet var arī ieklāt cepamo papīru.
Katliņā ieliekam cukuru, vaniļas cukuru,sviestu,medu un iebiezināto pienu.Medu un iebiezināto pienu liekam tādas kārtīgas ēdamkarotes ,negaidam,lai tās notek,bet no burkas kā ņemam tā katliņā iekšā.
Visu karsējam uz nelielas uguns nepārtraukti maisot līdz cukurs pilnībā izkusis.Aptuveni 7 minūtes.
Pievienojam sodu un intensīvi izmaisam.
Pievienojam auzu pārslas un riekstus,maisam.
Karsējam un maisam vēl ap 5 minūtēm.
Esam beiguši karsēt,ta tūlīt pārliekam sagatavotajā traukā,izlīdzinam un liekam aukstā vietā atdzist.
Tā kā aiz loga ziema un laukā ir ļoti auksti,tad man atdzisa 8 minūtēs uz balkona.
Kad ir pilnībā atdzisis,varam ņemt ārā no formas un sagriezt.Tā kā klāt ir soda,tad šis kārums nav ciets,viegli griežams un kožams arī.
Izrādījās neatkārtojami gardi, līdz ar to iesaku visas sastāvdaļas dubultot, jo mums bija tāda mazuma piegarša.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija