Tiramisu un siera kūkas variācija
„Šis ir mans mēģinājums pieradināt tiramisu. Ar siera kūkas elementiem. Palīgā nāk Martini un avenes. Ziniet – šādu tiramisu es varētu ēst katru dienu! Kas man patīk visvairāk? Aplam ātrā pagatavošana,” raksta bloga lindasvirtuve.lv autore.
Sastāvdaļas:
o 400 ml saldais krējums (putojamais)
o 200 g svaigā siera (es ņēmu Philadelphia)
o 6 ēdamk. smalkā cukura (var vairāk, ja gribas saldāku)
o apm. glāze Martini (var ņemt arī saldu vīnu)
o 160 g cepumu ‘dāmu pirkstiņi’
o 500 g avenes (svaigas vai saldētas)
Gatavošana:
1. Saputo saldo krējumu stingrās putās. Pievieno 4 ēdamkarotes cukura un svaigo sieru. Turpina putot, kamēr iegūta viendabīga masa, bieza pēc konsistences.
2. Avenes (ja saldētas, tad nedaudz atlaidina) saspaida ar dakšiņu, pievieno 2 ēdamkarotes cukura (var vairāk, ja gribas saldāku!).
3. Ņem gareno kēksa formu (skat.fotogrāfiju) un izklāj ar pārtikas plēvi (tā, lai gali karātos pāri – vēlāk kūka tiks ‘ietīta’ šajos plēves galos). Kēksa formā sāk būvēt kūku: pirmajā kārtā liek 4×3 dāmu pirkstiņus, kas pamērkti Martini (jo ilgāk mērcēs, jo slapjāki tie būs – es fiksi iemērcu no abām pusēm, jo patīk, ka cepumi pēc tam neizšķīst). Otrajā kārtā – pusi no putukrējuma-siera masas. Pa virsu – pusi no avenēm. Un atkal dāmu pirkstiņus, šoreiz 5×3, jo kēksa forma uz augšu paliek nedaudz platāka. Augšējā kārta – atlikusī puse no putukrējuma-siera masas. Kūkai pāri liek plēves galus un liek ledusskapī sastingt.
4. Izņem kūku no ledusskapja, attin plēvi un liek pa virsu šķīvi, uz kura kūka tiks servēta – tad ar strauju kustību kūku kopā ar šķīvi apgāž. Noņem atlikušo plēvi un pasniedz kopā ar aveņu mērci (atlikusī puse no avenēm sablendētas).
Avots: lindasvirtuve.lv