Svētku kūka. No baltās šokolādes un ar citrusu glazūru
„ Šī kūka varbūt nepieder pie tām, ko cepsim ikdienā (gan dēļ kalorijām, gan dēļ ilgā procesa), bet, ja ir gaidāms kāds īpašs notikums, tad – uz priekšu!” raksta bloga lindasvirtuve.lv autore.
Baltās šokolādes kūkas recepti atradu savā Marabout izdevniecības ‘bībelē’ ‘La Cuisine facile 900 recettes’.
Sastāvdaļas:
Kūkai:
o 250 g sviesta, istabas temperatūrā, sagriezta kubiņos
o 2 tējk. rīvētas citrona miziņas
o 2 tējk. rīvētas laima miziņas
o 180 g baltās šokolādes, sarīvēta uz rupjās rīves
o 330 g smalkā cukura vai vislabāk pūdercukura
o 180 ml piena
o 75 g milti, kas sajaukti ar cepamo pulveri
o 225 g parastie kviešu milti
o 2 olas, viegli sakultas
Glazūrai:
o 140 ml kokosriekstu krēma (pārdodas veikalos blakus kokosriekstu pienam)
o 360 g baltās šokolādes, sarīvētas uz rupjās rīves
o 1 tējk. rīvētas citrona miziņas
o 1 tējk. rīvētas laima miziņas
Gatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 170C. Ar sviestu iesmērē apaļo pannu ar noņemamajām malām (diam. 20 cm) un dibenu izklāj ar cepampapīru (ar šķērēm izgriež 20 cm diametra apli).
2. Kopā saputo (šādā secībā) cukuru, sviestu, šokolādi, citrona un laima miziņas un pienu. Masa sanāks vidēji šķidra (man citrusaugļu mizas ietekmē, sviestu nedaudz ‘sarāva’, bet šī kļūme vēlākajās mīklas gatavošanas stadijās pazuda). Noliek malā uz 15 minūtēm. Tad pievieno izsijātus miltus un viegli sakultas olas.
3. Masu lej ietaukotajā formā un cep cepeškrāsnī 1h un 35 minūtes (jā, tieši tik ilgi!). Pēc izņemšanas no krāsns ļauj kūkai pilnībā atdzist, neizņemot no formas.
4. Sagatavo glazūru: kokosriekstu krēmu, nepārtraukti maisot, uzvāra. Bļodā sajauc kopā šokolādi ar laima un citrona miziņām. Pielej vārošo krēmu un uzreiz glazūru sāk maisīt – šokolāde izkusīs apm.10 sekunžu laikā, veidojot skaistu un spīdīgu masu. Liek atdzesēties 30 minūtes (ne vairāk, jo tad masa sāks sacietēt un glazūru būs grūti uzklāt).
5. Kūku pārklāj ar glazūru no virsas un sāniem. Virsu var dekorēt pēc sirds patikas!
Avots: lindasvirtuve.lv