Lieldienu pasha ar augļiem
Pashas pagatavošana nav sarežģīta, taču prasa daudz uzmanības un mīlestības pret savu darbu.
1. Pirmais darbs, kas jāveic, ir biezpiena izsijāšana. Biezpiens jāizsijā diezgan sīki, lai dotu pēc iespējas labāku garšu. Lai veiktu šo pienākumu, būs nepieciešamas aptuveni 20 minūtes jūsu pacietības un mīlestības pret biezpienu.
2. Kad tas paveikts, liekam biezpienu katliņā
kopā ar saldo krējumu, cukuru, šķipsniņu muskatriekstu, olām, kuras
sakultas tā, lai dzeltenums ar baltumu pilnībā sajaucies, vaniļas
cukuru, kanēli un saldkrējuma sviestu, kas sagriezts mazākos
gabaliņos, lai raitāk izkustu. Svarīga lieta, ko nedrīkst aizmirst
- iemērcam tā dziļāk pirkstu un nobaudām, vai kas
netrūkst.
3. Iegūto masu cītīgi maisām uz mazas uguns,
neatejot no plīts. Vērojam, lai masa nesāk vārīties, jo tad var
sanākt lielas ziepes. Tiklīdz jūtam, ka sāks vārīties, tā gāzi nost
- un atdzesēties masu.
4. Kamēr masa atdziest, smuki apgrauzdējam
mandeles, lai no smaržas jau visai mājai saskrien mutē siekalas,
tad sagriežam sīkos gabaliņos aprikozes, apmēram tādas kā
rozīnes.
5. Pashas masa ir diezgan šķidra, tāpēc jāgaida,
lai tā pilnībā atdziest, tad arī var pievienot visus augļus, jo
savādāk tie nosēstos garduma dibenā.
6. Kad augļi pievienoti, atliek pats
sarežģītākais - ir jāgaida, kamēr ēdiens nedaudz sastingst. Tām
jābūt vismaz 10 stundām, bet es ieteiktu paturēt vismaz
diennakti.
Un visbeidzot - BON APETIT!
Iesūtījis Reinis Artimovičs, Lieldienu fotorecepšu konkursa dalībnieks
Sastāvdaļas
- Biezpiens - 1.kg
- Saldais krejums 35% - 250.grami
- saldkrējuma sviests - 200.grami
- Olas - 6.gab
- Cukurs - 250.grami
- Vaniļas cukrs - 1.paciņa
- Malts muskatrieksts - 1.šķipsniņa
- Malts kanēlis - 1.tējkarote
- Lobītas mandeles - 100.grami
- Žāvēti ķirši - 100.grami
- Žāvētas aprikozes - 100.grami
- Rozīnes - 100.grami