Cepumi "Maigie taurentiņi"
Šādi taurentiņi noteikt Lieldienu galdā būs tieši vietā. Vienkārši gatavojami, skaisti un vēl gardi.
Sastāvdaļas:
1 vārīta biete, aptuveni apelsīna lielumā
2 ēd.k citrona sula
100 g svaigais siers
1 ola
1/2 glāze cukurs (var arī varāk, ja garšo izteikti saldi
cepumi)
50 g sviests vai margarīns istabas tempertūrā
kviešu milti ap 500g
cepamais pulveris 15 g, būtībā jālasa uz paciņas, kādam miltu
daudzumam paredzēts konkrētas firmas cepamais pulveris
Pagatavošana:
Bieti nomizojam, sarīvējam uz smalkās rīves, pievienojam citrona
sulu un sablenderējam kopā ar svaigo sieru viendabīgā masā.
Olu saputojam ar cukuru, pēc tam pievienojam sviestu un vēl
saputojam.
Olu maisījumā pievienojam biešu maisījumu un visu saputojam.
Beram klāt miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
Maisām mīklu pēc tam jau mīcām. Mīkla sanāk mīksta, maiga, bet tai
nav jālīp pie rokām. Mīcīšanas procesā nomazgājam rokas un turpinam
mīcīt ar tīrām, šādi miltus nepievienosim par daudz.
Gatavo mīklu liekam maisiņā un ledusskapī uz 3 stundām.
Pēc tam leikam mīklu uz cepamā papīra gabala, mazliet izrullējam,
pārberam nedaudz miltus un turpinam rullēt.
Mīklu var rullēt gan ļoti plānu, gan arī atstāt pabiezu. Man šie
cepumi garšo, ja ir biezāki. Aptuveni 0,5 cm biezumā.
Kad mīkla izrullēta, es to apgriezu otrādi, lai apbērta ar miltiem
puse būtu apakšā, bet skaistā, neskartā, apakaša būtu augšā.
Ar forminu izspiedu sirsniņas.
Vienam taurentiņam nepieciešamas 4 sirsniņas un vidū mazliet
izrullētu mīklas gabaliņu.
Tā kā mīkla sanāca diez gan, tad taisīju gan taurentiņus, gan
vienkārši sagriezu gabaliņos.
Es izmēģināju apsmērēt ar sakultu olu un izrādījās, ka tas ir
lieki, jo skaistāki cepumi, kuri nav smērēti ar olu.
Vesela bļoda ar cepumiem sanāca.
Cepumi ir mīksti, maigu garšu. Kā minēju, ja tie būs plāni, tad būs
krauksķīgi, ja biezi, tad mīksti. Man biezākie labāk garšo.
Iesūtījusi Natālija Rogova, Lieldienu fotorecepšu konkursa dalībniece
Konkursu atbalsta IKEA mēbeļu veikals www.irideja.lv!