Mājās gatavota medus kūka

Esmu ēdusi daudz un dažādu medus kūku, bet tik gardu, kas gatavota mājās, sanāca nogaršot pirmo reizi, tādēļ padalos ar recepti. Pirmo reizi taisu bez iebiezinatā piena, un bez tā krēms ir vēl labāks nekā ar.:)

Meduskūka ar burvīgu vārīto krēmu! Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Meduskūka ar burvīgu vārīto krēmu! Autores foto.


Biskvīta pagatavošana: Olas izmaisa ar cukuru,pievieno sviestu,medu,sodu un uz lēnas uguns liek sildīties visu laiku lēni apmaisot, kamēr  masa iegūst karamelizētu nokrāsu. Pievieno miltus un atkal izmaisa (vislabāk ar koka karoti) un noņem no uguns.Mīklu atstāj uz 30 minūtem.

Tad mīklu sadala no 4-7 daļām(es sadalīju uz 6)Katru mīklas daļu izvīļāt miltos un izrulēt uz ar miltiem apkaisītas virsmas.

 

 

 

 

Tad no izrullētas mīklas jāizgriež vajadzīgā lieluma apļi (man tie ir diametrā 28cm). Lai sanāk smuki, līdzeni apļi, palīgā var ņemt apakšu no apaļās pannas ar noņemamām malām vai kādu katla vāku. Tā apstrādā visus mīklas gabaliņus. Mīklas atgriezumus arī jācep (tā būs jāsadrupina un noderēs kūkas dekorēšanai beigās). Mīklas apļus un atgriezumus cep uz panns uz kuras uzklāts cepampapīrs (tā izcepsies diezgan ātri).

 

Bet vienu otrai virsū gan nelieciet, kad cepat, tās var salipt kopā.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Kamēr cepās biskvīts pagatavojam krēmu.
Samaisa miltus,cukuru,vaniļas cukuru,rīvētu citrona mizu un pievieno nedaudz piena. Visu samaisa līdz vienmērīgai masai. Tad pievieno olas dzeltenumus un pielej atlikušo pienu.

 

 

Likt sildīties uz uguns nepārtraukti, lēni apmaisot līdz kamēr masa kļūst bieza. Tad pievieno medu, izmaisa, noņem no uguns un ļauj atdzist. Saldo krējumu uzputot līdz putukrējumam un pievienot krēmā.

 

 

Gatavu krēmu iesmērēt starp biskvīta apļiem un arī pa virsu un sāniem (es virsu un sānus apsmēreju ar putukrējumu samaisītu ar pūdercukuru, bet var ar vienkārši ar šo pašu krēmu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kad kūka ar krēmu apsmērēta arī no ārspuses, uz tās malām uzkaisa sadrupināto biskvītu (to kurš palika pāri no atgriezumiem). Protams, beigās var izdekorēt ar piemēram samaltiem riekstiem un krēm-puķītēm vai ar ko citu:)Lūdzu, cienājaties! :)

Iesūtījusi Laima AkopjanaLieldienu fotorecepšu konkursa dalībniece

 

 

 

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • Olas - 5.gab
  • Cukurs - 1.5.glāzes
  • Sviests - 100.gr
  • Medus - 4.ēd.karotes
  • Soda - 1.5.tēj.karotes
  • Milti - 3.glāzes
  • Krēmam:
  • Piens - 1.litrs
  • Olu dzeltenumi - 4.gab
  • Cukurs - 10.ēd.karotes
  • Medus - 3.ēd.karotes
  • Milti - 8.ēd.karotes
  • Rīvēta citrona miziņa - 1.gab
  • Vaniļas cukurs - 2.tēj.karotes
  • Saldais krējums(33%-35%) - 1.glāze