Biezpiena pasha. Pavisam vienkārša recepte!
Šī recepte ir dabūta no vīra krustmātes Krievijā. Un nu jau daudzus gadus arī uz mūsu galda ir šī gardā un ļoti viegli pagatavojamā pasha.
Šeit ir nepieciešamie produkti priekš pashas. Biezpienu
nepieciešams izmalt caur gaļas mašīnu (ieteicams ir sauss
biezpiens). Otreiz maļot pievieno iepiekš izvārītus olu
dzeltenumus
.
Kad viss samalts, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, istabas
temperatūrā sviestu. Un visu kārtīgi maisa, līdz cukurs izkūst. (Es
kuļu virtuves kombainā). Pie beigām pievieno izmērcētas rozīnes un
sagrieztas aprikozes.
Kad masa labi samaisīta un cukurs izkusis. Pashu liek traukā un
liek ledusskapī, lai nostāvas. Mēs gatavojam vienmēr iepriekšējā
dienā. Lai nakti nostāvas.
Lai labi garšo!
Iesūtījusi Ieva Zavjalova
Sastāvdaļas
- Biezpiens.1 kg
- Sviests.400g
- Cukurs.400g
- Olas dzeltenums.10 gab.
- Vanilīncukurs.1 ēd.k.
- Rozīnes.100 g
- Žāvētas aprikozes.100 g