No vīramātes aizgūta recepte: pavisam vienkāršā biezpiena pasha
Recepte aizgūta no vīramātes, un nu jau daudzus gadus uz mūsu svētku galda Lieldienās ir šī gardā un ļoti viegli pagatavojamā pasha.

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Gards kārums, kuru var gatavot ne tikai Lieldienās.
Sastāvdaļas:
- 1 kg biezpiens (ieteicams sauss)
- 400 g sviests
- 400 g cukurs
- 10 gab. olas dzeltenums
- 1 ēdamk. vanilīncukurs
- 100 g rozīnes
- 100 g žāvētas aprikozes
Gatavošana
- Biezpienu izmaļ caur gaļas mašīnu. Otrreiz maļot, pievieno iepiekš izvārītus olu dzeltenumus.
- Kad viss samalts, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, istabas temperatūrā sviestu un kārtīgi maisa, līdz cukurs izkūst.Var kult virtuves kombainā.
- Beigās pievieno izmērcētas rozīnes un sagrieztas aprikozes, turpina maisīt, līdz viss kārtīgi sajaucies un cukurs izkusis.
- Pashu liek traukā un tad ledusskapī, lai nostāvas. Mēs gatavojam vienmēr iepriekšējā dienā, lai nakti nostāvas.
Iesūtījusi: Ieva Zavjalova