No vīramātes aizgūta recepte: pavisam vienkāršā biezpiena pasha

Recepte aizgūta no vīramātes, un nu jau daudzus gadus uz mūsu svētku galda Lieldienās ir šī gardā un ļoti viegli pagatavojamā pasha.
Gards kārums, kuru var gatavot ne tikai Lieldienās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gards kārums, kuru var gatavot ne tikai Lieldienās.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg biezpiens (ieteicams sauss)
  • 400 g sviests
  • 400 g cukurs
  • 10 gab. olas dzeltenums
  • 1 ēdamk. vanilīncukurs
  • 100 g rozīnes
  • 100 g žāvētas aprikozes

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Biezpienu izmaļ caur gaļas mašīnu. Otrreiz maļot, pievieno iepiekš izvārītus olu dzeltenumus.
  2. Kad viss samalts, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, istabas temperatūrā sviestu un kārtīgi maisa, līdz cukurs izkūst.Var kult virtuves kombainā. 
  3. Beigās pievieno izmērcētas rozīnes un sagrieztas aprikozes, turpina maisīt, līdz viss kārtīgi sajaucies un cukurs izkusis.  
  4. Pashu liek traukā un tad ledusskapī, lai nostāvas. Mēs gatavojam vienmēr iepriekšējā dienā, lai nakti nostāvas. 
     

Iesūtījusi: Ieva Zavjalova

Saistītie raksti