Burkānu un lazdu riekstu kūka
Labi pazīstamais šefpavārs Mārtiņš Sirmais piedāvā burvīgas burkānu un lazdu riekstu kūkas recepti.
Tās sastāvdaļas:
- 4 gab. burkāni
- 100 ml rapšu eļļa
- 100 g rozīnes
- 200 g cukurs
- 3 gab. olas
- 20 g vaniļas cukurs
- 200 g milti
- 5 g sāls
- 10 g sarīvēta kanēļa standziņa
- 200 g trekna piena
Pagatavošana: sajauc olas ar pienu, rapšu eļļu, cukuru, vaniļu u sāli, kā arī ierīvē kanēli. Tad pievieno miltus, maisa līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklā iecilā smalki sarīvēto burkānu un riekstus. Liek cepties cepamformā uz cepamā papīra 1800C temperatūrā. Cep 35 - 40 min. Pasniedz ar lāceņu ievārījumu.