Burkānu un lazdu riekstu kūka

Labi pazīstamais šefpavārs Mārtiņš Sirmais piedāvā burvīgas burkānu un lazdu riekstu kūkas recepti.

Lieliskā burkānu un lazdu riekstu kūka.

FOTO: Shutterstock.com

Lieliskā burkānu un lazdu riekstu kūka.

Tās sastāvdaļas:

  • 4 gab. burkāni
  • 100 ml rapšu eļļa
  • 100 g rozīnes
  • 200 g cukurs
  • 3 gab. olas
  • 20 g vaniļas cukurs
  • 200 g milti
  • 5 g sāls
  • 10 g sarīvēta kanēļa standziņa
  • 200 g trekna piena

Pagatavošana: sajauc olas ar pienu, rapšu eļļu, cukuru, vaniļu u sāli, kā arī ierīvē kanēli. Tad pievieno miltus, maisa līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklā iecilā smalki sarīvēto burkānu un riekstus. Liek cepties cepamformā uz cepamā papīra 1800C temperatūrā. Cep 35 - 40 min. Pasniedz ar lāceņu ievārījumu.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas