Rīsu pārslu sacepums
Veselīgs gardums svētdienas pusdienu galdam!
Sastāvdaļas:
1 glāze rīsu pārslas
2 glāzes piens
2 olas
150 g biezpiens
1 vidēja lieluma burkāns
1 ēd.k sviests
100g svaigais siers vai skābais krējums
vaniļas cukurs vai citrusa augļu miziņa
4 ēd.k manna
cukurs ap 5 ēd.k, bet būtībā pēc garšas
var pievienot žāvētus augļus, riekstus utt. es piebēru apgrauzdētas
saulespuķu sēkliņas
Pagatavošana:
Pienā izvāram rīsu pārslu biezputru. Ļaujam dzesēties.
Olas putojam ar cukuru, vaniļas cukuru un sviestu līdz cukurs
izkusis.
Burkānu sarīvējam uz smalkās rīves.
Saputotajām olām pievienojam svaigo sieru, biezpienu un rīvēto
burkānu, visu vēl saputojam.
Pievienojam mannā un izmaisam.
Savienojam rīsu pārslu putru un šo sagatavoto maisījumu, saulespuķu
sēkliņas, visu izmaisam.
Liekam ietaukotā formā un cepam ap 180 grādiem ap 40 minūtēm.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija