Biezpiena sacepums ar rozīnēm – bērnības gardums
"Viens no tradicionālajiem saldajiem ēdieniem, ko atceros no bērnības, ir biezpiena sacepums ar ogu ķīseli. To gatavojām gan mājās, gan varēja dabūt skolā. Mājās gatavotais sacepums, protams, bija simts reiz garšīgāks un tajā bija vairāk rozīņu! Ja arī jums gribas pagatavot vienkāršu un nostaļģiskas atmiņas raisošu desertu – lūdzu, recepte biezpiena sacepumam!" raksta bloga lindasvirtuve.lv autore. Pagatavo šo arī saviem bērniem!
Sastāvdaļas:
900 g biezpiena
1 glāze izsijātu miltu, kam pievienota šķipsniņa cepamā pulvera
3 olas, viegli saputotas
80 g cukura (var mazāk vai vairāk pēc garšas)
0.5 tējk. vaniļas cukura
sauja rozīņu
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 190C.
- Biezpiena lielākos gabalus saspaida ar karoti. Pievieno saputotās olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un miltus.
- Samaisa vai viegli sablendē (galvenais ar blenderi nepārcensties, jo tad var zaudēt biezpiena struktūru!). Beigās pievieno rozīnes un kārtīgi izmaisa.
- Iegūto biezpiena masu liek cepamtraukā – es ņēmu kvadrātformas pannu (20 cm viena mala). Liek cepeškrāsnī un cep, kamēr biezpiens no virspuses kļūst skaisti zeltaini brūns!
Avots: lindasvirtuve.lv