Šokolādes cukini kēkss
Kēkss ir maigs, tas nav sauss un ir ļoti garšīgs!
Sastāvdaļas:
ap 70 g rozīnes
ap 70g žāvētas plūmes
1 ēd.k rums vai konjaks vai viskijs (kaut kāds alkohols augļu
atsvaidzināšanai)
1 ēd.k citrona sula, ja neliekam alkoholu tad 2 ēd.k citrona
sula
Var pievienot jekādus žāvētos augļus, ogas, riekstus, kas vien
garšo un var arī šo soli izlaist un gatavot bez.
1/2 glāze manna
1/2 glāze vai nu skābais krējums vai kefīrs vai jogurts (man šaja
reizē bija jogurts)
ap 250-300g cukini
100 g sviests
50 g šokolāde, vislabak melnā
2 ēd.k kakao (nesaldināts)
3 mazas olas
1/2 -1 glāze cukurs
1/2 paciņa svaigā siera(man bija Kārums)
1 glāze milti
1 tēj.k soda vai 2 tēj.k cepamais pulveris,ja liekam cepamo
pulveri,tad skatamies kādam miltu daudzumam paredzēts.
Pagatavošana:
Rozīnes un žāvētas plūmes aplejam ar alkoholu un citrona sulu,
atstājam.
Mannā sajaucam ar jogurtu un atstajam uz 30 minūtēm, lai
uzbriest.
Uz smalkās rīves sarīvejam cukini.
Sviestu un šokolādi izkausējam, atdzesējam.
Olas saputojam ar cukuru.
Olām pievienojam svaigo sieru, saputojam
Pievienojam sviestu ar šokolādi, uzbrieduso mannā, sarīvēto cukini,
saputojam.
Iemaisam žāvētos augļus un pievienojam miltus, kas sajaukti ar
cepamo pulveri. Izmaisam.
Lejam mīklu ietaukotā cepamtraukā un cepam ap 180 grādiem ap 40
minūtēm.
Gatavo kēksu atdzesējam formā un tad izņemam.
Ja vēlamies pārkaisam ar pūdercukuru.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija