Alus cepumi

Šī ir viena no vienkāršākajām sausmaizītēm, kura labi sader ar dažādiem uzkožamajiem, un nav obligāti jābauda pie alus. Gatavota no vienkāršiem un veselīgiem produktiem (lai tikai kāds pasaka, ka alus nav veselīgs!). 

Mārtiņa Sirmā recepte.    Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mārtiņa Sirmā recepte. Foto: Imants Ķīkulis

Sastāvdaļas: 

3 ēdk. kliju

200 gmiltu

100 gsviesta

200 ml alus

sauja sezama sēklu

sāls

pipari

eļļa

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana: 

1. Uz galda uzber klijas, miltus, piparus, sāli un sajauc. Pierīvē ledusskapī pamatīgi sasalušu sviestu, samaisi, saspaidi, pielej alu, samīci pikucī. Pikuci pamatīgi izspaidi, izmīci, ar spēku vairākas reizes met pret galdu, līdz jūti, ka mīkla ir pietiekami elastīga. Atkal izveido pikuci un liec ledusskapī uz nepilnu stundu.

2. Atdzisušo mīklas pikuci izveltnē ar rulli vai vienkārši ar dūrēm vienmērīgi izspaidi pa pannu. Apkaisi ar sezama sēklām, ja vēlies, arī ar tikko drupinātiem pipariem, sāli, apslaki ar eļļu.

3. Liec līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Tad ņem ārā, sagriez garenās sloksnēs, liec uz šķīvja un cel galdā. 

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/6

 

Sastāvdaļas