Rabarberu žagariņi - vasaras sākumā noteikti jāuzcep!
Rabarberu žagariņi tie paši ierastie žagariņi vien ir, tikai papildināti ar skābenu pildījumu. Sezonā, kad rabarberi beigušies, viducītī var ielikt kādu ogu, piemēram, zemeni, var ieziest ievārījumu.
Sastāvdaļas:
2 olas
150 g cukura
150 g skābā krējuma
500 g kviešu miltu
1 tējk. sodas
Vaniļas cukurs, sāls
pāris rabarberu kātu
eļļa vārīšanai
Gatavošana:
1.Rabarberus nomizo un sagriež plānās, garenās strēmelītēs. Apviļā cukurā.
2. Bļodā iesit olas, pievieno cukuru, nedaudz vaniļas cukura un ar mikseri saputo, līdz cukurs izkūst.
3. Olu un cukura masai pievieno 150 gramus skābā krējuma (apmēram 5 ēdamkarotes), kas samaisīts ar sodu un sāli pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.
4. Maisot masai pakāpeniski pievieno kviešu miltus. Kad mīkla jau ir kļuvusi tik stingra, ka ar karoti grūti maisīt, turpina to mīcīt ar rokām, līdz izveidojas viendabīgs mīklas klucītis.
5. Galdu nokaisa ar miltiem (lai mīkla nepielīp) un izrullē mīklu plānā kārtā. Izrullēto mīklu ar nazi sagriež tā, lai veidojas nelieli vienādsānu trīsstūrīši.
6. Uz trīsstūra apakšējās platās daļas uzliek divus trīs cukurā apviļātos rabarberu gabaliņus, sarullē. Satin visus trīsstūrīšus.
7. Katliņā ielej labi daudz eļļas un uz mazas uguns uzkarsē. Liek iekšā satītos rabarberu – mīklas rullīšus. Vāra, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Sākumā tie vārīsies lēnāk, bet, kad eļļa būs kārtīgi uzkarsusi, vajadzēs darboties tempā, tāpēc vislabāk visus mīklas rullīšus satīt jau iepriekš.
8. Tā kā eļļa katliņā ir ļoti karsta, vislabāk žagariņu ielikšanai un izņemšanai izmantot putu smeļamo karoti. Ja tādas nav, var izlīdzēties ar dakšiņu.
9. Kad rabarberu žagariņi atdzisuši, tos pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte: Dienas Ēdieni