Kantuči
Kantuči (itāliski – cantucci) ir tradicionāli itāliešu biskvīti. Tos var ilgāk glabāt noslēgtā kārbā. Lai gan ilgi tie tur parasti neuzglabājas.
15 gabali
Gatavošana 1 stunda
Sastāvdaļas:
300 g miltu
200 g cukura
1 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. mandeļu esences
2 ēdk. Amaretto vai Frangelica liķiera
3 olas
150 g mandeļu
Gatavošana:
1. Mandeles aplej ar verdošu ūdeni, ļauj pastāvēt 15 minūtes. Ūdeni nokās, mandeles nosusini, nobrucini tām miziņu (ieber izmirkušās mandeles auduma salvetē (ņem vērā- tā sakrāsosies!), un pamatīgi saberzē, tad izlasi mandeles no miziņām), sakapā rupjos gabalos. Visas sausās sastāvdaļas, izņemot mandeles, liec bļodā. Atsevišķā traukā sakul olas, pievieno esenci un liķieri. Lej olas pie sausajām sastāvdaļām un veikli sastrādā vienā masā. Iemaisi mandeles.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru. No mīklas izveido apmēram 30 cm garu kukulīti. Liec to uz cepamās plāts un cep 20 minūtes. Izņem no krāsns un griez puscepto kukulīti ap puscentimetru biezās šķēlēs. Liec šķēles ar griezto pusi uz leju uz plāts un cep vēl 10 minūtes, kamēr maliņas viegli brūnganas.
Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/6