Rabarberu krēms ar zemenēm
Šim krēmam ir maiga garša un konsistence, un ar to parasti var pielabināt pat pārliecinātus rabarberu ignorētājus. Lai saputotu olu dzeltenumus, var izmantot pūdercukuru, taču īsti neizkusis parastais cukurs šajā receptē labi sader ar zemeņu skābenumu.
40 minūtes pagatavošanai
4 personām
Sastāvdaļas:
500 g gabaliņos sagrieztu rabarberu
400 g gabaliņos sagrieztu zemeņu
3 citronu sulu
350 g cukura
300 ml sausā baltvīna
3 olu dzeltenumus
1 paciņu vaniļas cukura
½ tējkaroti malta kanēļa
naža galu maltu krustnagliņu
150 ml saldā krējuma
svaigas piparmētras lapiņas
Gatavošana:
Katlā ielej vīnu un citronu sulu, pievieno pusi cukura un uzvāri. Ieber rabarberus un uz lēnas uguns vāri vēl pāris minūtes, pēc tam ielej sietiņā, notecini un atdzesē. Šķidrumu izmanto citu saldo ēdienu vai boles pagatavošanai. Olu dzeltenumus kopā ar atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, kanēli un krustnagliņām saputo gaišās putās. Saldo krējumu arī saputo. Olu putās uzmanīgi iemaisi rabarberus un iecilā putukrējumu. Virsū kārto zemeņu gabaliņus un izrotā ar piparmētras lapiņām.
Avots: Žurnāls Stella 2012/21